Мой сайтЧетверг, 25.04.2024, 17:23

Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Меню сайта

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Главная » 2019 » Апрель » 19 » «З любов’ю, Серж Лифар!» - презентація книги
19:23
«З любов’ю, Серж Лифар!» - презентація книги

«З любов’ю, Серж Лифар!»
презентація першої книги трилогії  про одного з найвидатніших світових танцівників українського походження
          20 квітня 2019 року о 17. 45  у Дніпрі у Етнокультурному центрі  міської бібліотеки (вул. Воскресенська, 23,  6 поверх ) відбудеться творча зустріч з авторкою Оленою Гураль та видавцем Ігорем Степуріним.   
          «Йому аплодував увесь світ, сильні світу мріяли про зустріч з ним. А він хотів тільки одного – хоча би на один день опинитись у Києві,  пройтися вулицями рідного міста та обійняти батьків. На довгі роки ім’я цієї людини було заборонено в Радянському Союзі.
          Це – Сергій Лифар. Народився він в Києві у 1905 році. Був свідком бурхливих років початку двадцятого століття. Співав у хорі Софіївського собору, вчився грати на фортепіано, дома був тихим спокійним хлопчиком, а в гімназії – винахідливим «хуліганом».
            Його життя має багато таємниць, особливо Київський період. Дитинство закінчилося з початком Першої світової війни, яка продовжилася революцією: спочатку лютневою, а потім жовтневою. Що довелося пережити Сергію, з якими пригодами зіштовхнутися?..»

         У першій частині трилогії «З любов’ю, Серж Лифар!» автор розкриває таємницю його першого кохання. Ім’я цієї жінки довгий час залишалося для нас «Графіня П.»  Втеча з Києва у 1922 році була небезпечною пригодою, яка могла закінчитися дуже погано. Другою Батьківщиною стала для нього Франція, де Лифар прожив своє життя. Він залишався людиною без громадянства та мріяв, щоби Україна стала незалежною!
         Ви зможете прослідкувати, як маленький хлопчик перетворюється на дорослого чоловіка. У 16 років він захопився балетом і присвятив йому все своє життя. За заповітом на його надгробку вигравійовано всього чотири слова – "Serg Lifar de Kiev" – "Серж Лифар із Києва".

          Авторка книги Олена Гураль народилася у Запоріжжі. Згодом переїхала до Дніпропетровська, та у 1993 році закінчила ДНУЗТ. Разом з чоловіком Олегом, участником АТО, виховує сина Михайла (18 років) та доньку Анну (16 років). Діти творчі: син грає на скрипці та мріє стати музикантом, а донька професійно займається балетом. Завдяки їм Олена і  захопилася історією мистецтва, стала досліджувати життя видатних людей, одним з перших у цьому списку стоїть киянин Серж Лифар (1905-1986) – один із найвидатніших танцівників XX століття.
2015 року у видавництві «Самміт-книга» побачила світ перша книга            Олени Гураль у співавторстві з Нінель Масяк – «Мистический лабиринт Сержа Лифаря / Labyrinthe mystique de Serge Lifar». Книга написана двома мовами – французькою та російською. З того часу Олена наполегливо працює над трилогією «З любов’ю, Серж Лифар!», і перша частина «Київ назавжди» вже вийшла з друку. Книга буде цікава для широкого кола читачів.  Під час презентації можна буде поспілкуватись з авторкою Оленою Гураль та директором видавництва «Самміт-книга» Ігорем Степуріним, отримати автографи створювачів книги.

Просмотров: 219 | Добавил: ratdulivre | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Поиск

Календарь
«  Апрель 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архив записей

Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz


  • Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz